Thailandsresan (del 1)


(K + E vid Brandenburger Tor)

Nu är vi tillbaka efter vår Thailandsresa. Någon dag har gått och det mesta är som vanligt här hemma, resan finns kvar som en dröm.

Det finns hur mycket som helst att berätta om resan och jag vet knappt i vilken ände jag ska börja. Om jag startar med flygresan så var vi lite oroliga hur det skulle fungera att resa med Air Berlin, som för oss var ett okänt lågprisflyg. Vi hade en mellanlandning i Berlin på 8 timmar och vi visste inte om vi skulle kunna lämna flygplatsen. Det visade sig vara ogrundad oro, flygbolaget var bra. Visst var det trångt på flyget men jag vet inte om själva resandet gått lättare med en extra dm vid benen. Personalen var trevlig och vi fick mycket att äta/dricka i omgångar, vi behövde inte betala för något. Själva mellanlandningen i Berlin blev en hit. Vi tog buss in till staden och åt på restaurang, gick runt och tittade på sevärdheter. Vädret var toppen. En extra knorr blev det då busschauffören på vägen in till stan lyckades krocka med en bil, som tur var utan några personskador. Bussen fick evakueras.

(Vårt hus. Dottern och hennes pojkväns sovrum med balkong längst upp. Sonen likadant på baksidan)

När vi sedan landade i Thailand efter en ca 10 timmar lång flygning var vi rätt möra men vid gott mod. K var jätteduktig och klagade inte mycket. Han lyckades somna några timmar mellan mig och P. En chaufför skulle möta oss med skylt vid terminal 3 och vi blev först lite oroade då vi inte såg någon men förstod snart att vi inte hade gått tillräckligt långt från själva utgången. Väl ute så stod fullt med taxichaufförer med namn och en med mitt på:). Vi gick ut och kände värmen som ett våtvarmt omslag ungefär, det kändes märkligt. Vi fick åka i en väl tilltagen minibuss med bekväma säten och AC. Bilfärden tog drygt två timmar. Halvägs stannade vi för chauffören behövde en paus (tror vi för vi förstod aldrig riktigt vad stoppet berodde på). Hur som helst fick vi känna på den riktiga hettan samt gå in i en butik och köpa lite vatten, yoghurt och annat.

(vardagsrummet)

(K gungar nedanför "vårt" strandcafé)

Så kom vi då äntligen fram till vårt hus. Vi hade sett det på bild tidigare och det levde helt klart upp till våra förväntningar i verkligheten. Dottern och pojkvännen valde ett sovrum på övervåningen och E det mitt emot deras. Jag, P och K bodde i ytterligare ett på nedervåningen. Alla rum hade eget duschrum/toa. Köket var stort och fint och huset hade en liten fin välskött trädgård. På baksidan fanns en jättefin gemensam park som sköttes minitöst av thailändska arbetare. Dom krattade, klippte och ansade hela dagarna.

(vår baksida. K på väg mot stranden)

Fortsättning följer...............

Bloggar fran Thailand

Sitter har i ett mycket varmt rum och skriver nagra rader i min blogg. Har ar otroligt varmt. Pendlar mellan 28 och 32 grader varje dag. Vi har haft regn en halv dag annars jattefint vader, lite molning da och da men det har var mycket skont pga varmen.

K och P ligger i poolen just nu och tonaringarna sover. Klockan ar halv 10 nu. Vi har varit pa utflykter mm. Vi ar nastan helt ensamma vasterlanningar har. Har knappt pratat med en svensk sedan vi kom. Funny feeling. Huset ar hur fint som helst.

Nej nu ska jag ner i poolen jag med innan jag smalter.

Kram fran Thailand

Studenten!Nu har dottern tagit studenten. Hon var så vacker i sin vita klänning och studentmössa!Skylten
Lastbilen som dom skränade runt på i stan i ett par timmar

Statspolisen och närakuten

Idag har jag och K suttit på närakuten i 6 timmar! K hade ont i sitt ben hela dagen i går och även i natt och i morse. Han vägrade stödja sig på det. Man röntgade och gjorde ultraljud men hittade inget direkt. Dom tror att han har en inflammation i höftleden. Blir det inte bättre till onsdag så ska vi tillbaka igen. Så nu hoppar han runt på små kryckor vår lille plutt.

När vi satt i väntrummet så läste K lite i en dagstidning och utbrast:

- Titta där är statspolisen!

Jag förstod ingenting först men sen la jag i hop ett och ett:


(bild Sveriges riksdag)

Sentimental

För första gången sedan vi gifte oss (sommaren 2007) har jag tittat på vår bröllopsfilm. Åhh så fint det var. Den här dikten valde vi att prästen skulle läsa och jag tycker att den är så fin:

Drömmar:
Får jag gömma några drömmar hos dej?
Några naiva och vackra
som andra kanske skrattar åt.
Jag vill låta dom bo längst inne i dej.
Får jag dansa klumpigt?
Får jag sjunga falskt för dej en solig dag,
när hjärtat spränger i bröstet?
Får jag vara i din värme
och långsamt mjukna
när själen blivit lite frostbiten?
Håll om mej
tills jag ler igen!
Får jag slösa min kärlek på dej?
Får jag skratta, krama, sjunga, gråta
och dansa av kärlek,
utan att du blir rädd?
Jag vill se dej i ögonen
och låta ett leende
berätta att jag älskar dig.
/Sigrid Renklint

Inte så långt kvar nu

(asia.se)


Nu är det bara en vecka kvar tills vi åker till Thailand. Det känns helt overkligt att det är så kort tid kvar nu, vi som planerat så länge. Huset ser väldigt fint ut, när man ser det på bild. Hoppas att det är lika fint i verkligheten. Här kan du se hur det ser ut:

http://www.houseinmaephim.com/sve/index.asp?mainID=56&objID=18

I går var jag och E på studentmottagning. S som är min väns son gick ut gymnasiet och vi var där och tittade. Oj så fint det var och var jättesnygg han var i kostym och studenthatt. Helt otroligt att våra små pluttar har blivit så här stora.

Sommarfest på dagis


(fotoakuten)

Idag har det varit sommarfest på dagis med sång och tårtor. Ett helt gäng med söta barn som sjöng så fint, härligt. K var väldigt nöjd, både med sin sånginsats om med att mormor kom.  K har precis somnat efter att ha busat lite i sängen. Han hade jättesvårt att somna och plötsligt kom han upp och såg ut som om han fått mässlingen. Han hade målat prickar med röd tuchpenna, över HELA kroppen. *suck*

Jag är rätt irriterad på vår hantverkare som lovat att få altanen helt klar till E's student nästa vecka. Det händer just nu INGENTING därute. När han är här lägger han TRE plattor i timmen, vilket enligt mig är helt otroligt långsamt. Först sa han 16 timmar, sen 50 och nu 60 timmar. Kan man bli annat än trött?