Nu vet vi vem som blir vår nästa familjemedlem:)

Här hemma jobbar vi med "styling" nu. På tisdag kommer fotografen och ska föreviga vårt hem in för vår kommande försäljning. Det känns rätt konstigt måste jag säga och väldigt spännande. Kommer vi att bo kvar här i sommar? Läskigt.

I dag har jag bestämt mig för vilken katt som kommer att komma hem till oss i påsk. Det blir Trastavere's Himalaya Hummingbird, den randige killen på bilden:
Visningar och första promenaden

I helgen har vi varit på visning av två radhus. Det ena jättefint men lite väl dyrt och det andra helt bedrövligt sunkigt och fult.

Trixie har varit på sin första promenad i det fria. Hon var inte superförtjust och darrade som ett asplöv hela tiden.Hon ville helst stanna kvar i buren.
I väntan på "lillebror" och "downshifting"

Vi väntar på Trixies "lillebror" som just nu går under namnet "Trastaveres Helvetia Hilton Steel". Den här lille kattgossen ska flytta hem till oss nånstans kring påsk och kommer då att vara ungefär 12 veckor.

Sen har vi stooora planer. Vi har beslutat oss för att sälja vårt hus, eller i allafall se vad vi kan få för det. Tanken är att flytta till nåt mindre nu när de stora flyttar ut. Få mindre att ta hand om helt enkelt. Det känns väldigt pirrigt.

Nu ska det bli varmt och skönt ute och jag har försökt träna Trixie på att ha koppel på sig för en framtida promenad. Det har gått jättebra men ikväll provade jag även med kopplet och då blev det trassligt:) 
Sen gick det bättre. Vi får se hur det ska gå när vi testar i "skarpt läge":)


Sportlov, sjuk katt och ny katt

Det har varit sportlov och lillebror har varit hos farmor och farfar på landet lördag - torsdag. Det var snö på landet så han har åkt både spark och skoter. Sen har han skjutit lerduvor med farfar, hur spännande verkar inte det?

I tisdags tittade vi på kattungar eftersom vi har bestämt att Trixie ska få en kompis. En uppfödare kom hem till oss med två kullar med ungar. Hur himla jättegulligt som helst.Vi kommer antagligen att välja den lille Yodaliknande killen längst fram eller den randiga plutten som sitter till höger i bild. Leverans beräknas till nån gång i början av april. Spännande så det står härliga till.

Sen har det hänt tråkiga saker. I förrgår kväll började Trixie att knipa ihop sitt vänstra öga, hon höll det stängt hela tiden. Sen morgonen efter såg jag att det var som en hinna över ögat. Vi åkte till veterinären med henne och de tog prover. Ingen skada på själva hornhinnan utan hon fick penicillin, ögondroppar och ytterligare en annan medicin. Sen har hon remiss till en ögonspeciallist. Jag hoppas så att det inte är något riktigt allvarligt. Hos veterinären var Trixie exemplarisk. Är så glad att jag (och uppfödaren) hanterat henne så mycket så hon är van. Hon hade gått upp 600gr sen vi tog henne till oss. Väger 1600gr nu.


Trixie med litet bandage på frambenet efter provtagning.