Första golfrundan


 
F?rsta golfrundan

I går åkte sambon, jag och 3,5 åringen till golfbanan. Sonen skulle få spela sin första riktiga runda, på korthålsbanan. Han har provat många gånger på tomten och i golfhallen men nu skulle han spela på riktigt. Vi fick låna en golfbil ut till själva banan eftersom det var så långt för honom att gå hela vägen dit. 5 hål orkade han spela innan han tröttnade. Han sprang som en iller efter bollen och spelade fram bollen mot hålen. Jättekul att se och jag tror inte att det här var sista gången. Sen tyckte han såklart att det var minst lika kul att åka golfbil:).

Pappa fyller 70

Pappa 70 ?


Min pappa har fyllt 70 år. Eftersom han ligger för ankar i en säng på ett sjukhem hade vi ingen möjlighet att bjuda honom hem till oss eller gå på restaurang, vi fick fira honom på plats i stället.

Jag lagade mat, grönpepparkyckling och ris som jag tog med. Faster och farbror fixade sallad, vin och drycker samt tårta, brorsan köpte blommor.

Vi dukade upp i en matsal som finns att låna och åt den medhavda, uppvärmda maten tillsammans med pappa, som satt i rullstol. Vi skålade i skumpa först och avnjöt sedan lunchen tillsammans. Pappa, som var den enda som inte körde bil, drack rött vin vilket säkerligen var evigheter sedan han gjorde sist. Sen åt vi tårta, drack kaffe och sjöng "ja må han leva". Brorsan rullade ut pappa på en balkong i närheten, titt som tätt så att han fick röka. Hans enda last och "hobby" nuförtiden.

Det var en trevlig dag och pappa verkade mycket nöjd med sin födelsedag.

Ny danssjal

Ny danssjal

Nu har jag skaffat mig en ny sjal till den orientaliska dansen. Köpte den av dansläraren som i sin tur har köpt den i Kairo. Den plingar så himla fint när man skakar:). Jag är långt i från duktig men jag har faktiskt börjat snappa upp ett och annat och det känns jättekul. Det är så otroligt befriande att dansa. Den här veckan är det ju påsklov så det blir ingen dans men nästa vecka är det dags igen.

Nyplanterat

Nyplanterat


Idag planterade jag de här penseerna samt några små minipåskliljor. Järngrytorna målade jag om i går, för dom hade blivit rostiga och fula. Jag har jobbat på tomten en hel del i helgen. Rensat och plantera om i den stora, gamla syrenhäcken. Nu känns det verkligen som vår.