Doulauppdrag

I natt klockan tre ringde telefonen här hemma. Det var min uppdragsmamma som berättade att hon hade regelbundna värkar och att de var så pass starka att de skulle ge sig iväg till förlossningen. Hon ville att jag skulle komma in direkt. Sagt och gjort, jag hoppade ur sängen och slängde ihop en äggröra lite snabbt så att jag skulle stå mig för ett antal timmars arbete.

Jag kom fram till förlossningen ungefär halvfyra och då var mamman "bara" öppen två centimeter men värkarna var som sagt starka. Pappan och jag gjorde ordning ett bad till mamman och dämpade belysningen med hjälp av konstgjorda "levande" ljus. Hon satt i vattnet en timme ungefär och efter ytterligare en timme var hon öppen 7 centimeter. Det gick fort framåt med andra ord. Jag masserade, använde mitt "tuuuung" mantra samtidigt som mamman använde lustgas. Strax före halv sju började det verkligen hända saker och klockan sju föddes ett vackert flickebarn.

En extra knorr var att jag var med de här föräldrarna när de fick sitt första barn, en pojke och nu fick jag vara med när de fick en flicka. Härligt. Det kändes magiskt när jag vid åtta tiden la in växeln i bilen och körde över Skanstullsbron till tonerna av Iggy Pops "Passenger", hög på endorfiner:).

Nu ska jag dricka ett glas rött vin och titta på Brides Maids. En brasa sprakar i spisen och söta Trixie håller mig sällskap.


Sjuk

Idag är jag hemma med feber. Hoppas jag blir frisk snabb för det här är inget roligt.

På Alla hjärtans dag fick vi det här finna kortet av LillebrorLilla Trixie hittar nya favoritplatser hela tiden, här är två:


Framför öppna spisen

Nya korgen


En skön helg

Vi njuter av en skön helg. I går var vi ute grillade korv tillsammans med svärföräldrarna, riktigt mysigt.Korvarna blev lite sotiga, som de brukar bli men gott ändå:)

Doulajour

I veckan inledda jag kommande doulajour. Ett spännande uppdrag där jag ska vara doula till en mamma som får sitt andra barn. Jag var med även när hennes första barn, en pojke föddes:). Senast jag hade ett uppdrag var i mitten av december förra året.

Vi har haft vår lilla Trixie hos oss i snart tre veckor, fast det känns som om hon alltid funnits i familjen. Hon är tuff och framåt och senaste utforskningsområdet är duschen, gärna när någon varit där och duschat innan. Det är spännande med vatten:).


Veckan som gått

Veckan som gått har varit lite hektisk och rätt jobbig. Lillebror blev sövd i måndags då han bl a skulle dra ut en tand. Han var rädd men tapper.Trixie har anpassat sig bra och busar runt här hemma. Hon sitter gärna på vår axel eller ligger hud mot hud.


Trixie på storebrors axel

Middagsgäst på avstånd:Vi har testat sele och det gick ganska bra: