I dag..................

I dag..................

Idag, som så ofta annars nu förtiden, finns mina tankar hos den lille vännen som är på sjukhus och inte mår så bra. Stora styrkekramar kommer farande genom cyberrymden. Du SKA bli bra lille krake!

Vi är många som tänker på dig.


Alla Hjärtans Dag

Alla Hjärtans Dag

De här vackra blommorna och skumpan fick jag av sambon idag på Alla hjärtans dag. Mysigt. Inte för att det är viktigt att fira just den här dagen men jag tycker att man ska ta alla tillfällen som finns att lysa upp den mörka årstiden med.  Sambon och barnen fick små överraskningspaket i morse.

I kväll tar vi ett glas skumpa. Skål tamej fan! :D

Sötsaker:

Små barn uttrycker sig så härligt. Treåringen levererar det ena efter det andra:

*Vi tittar på en jättehög kranbil där en man klättrar upp till styrhytten. Jag säger till treåringen att så högt upp skulle mamma inte våga jobba, jag är höjdrädd. Han tittar på mig och säger "men mamma jag skulle alltid fånga dig".

*Sambon, treåringen och jag går runt i centrum och vi bestämmer oss för att dela på oss. Sambon ska gå till en affär och treåringen  och jag till en annan. Sambon skyndar före oss ned för en rulltrappa och lillkillen känner uppenbarligen att han inte har hunnit säga hejdå till sin pappa ordentligt för han ropar: "pappa jag har inte hunnit älska dig".

*Lillkillen har varit hos doktorn med sin pappa. Jag frågar honom om det har gått bra. Jodå det har det visst gjort. "Det enda som var läskigt var när han tog blodpudding", sa sonen;). Det kan ni kanske lista ut vad det var?

Speciella ord som lilleman säger just nu:

Sugrör = Avgasrör
Nycke Fiken = Nicke Nyfiken
Bassong = Kalsong
Spenal = Special

Hektiska dagar

Hektiska dagar


 

Båda tonåringarnas skolor har friluftsdag den här veckan och båda har valt skidåkning.

I morse körde jag dottern till Zinkensdamms tunnelbanestation där bussar väntade, som skulle köra dem till Romme. Kvart över 5 packade jag in dottern och hennes snowboardfodral i bilen! Lämnade henne och åkte sen vidare till jobbet. Jag var på jobbet 05.50!! Vilket är en aning tidigt för min del. Inte en kotte på kontoret, ödsligt men rätt skönt.

Snart är det dags att åka in till stan för att hämta hem henne igen. I morgon bitti är det dags för sonen som ska till Kungsberget och också behöver skjutsas. Det kostar på att vara förälder ibland. *gäsp*

Ett fint smycke

Ett fint smycke

Titta vilket vackert smycke jag fick av en kompis idag. Som tack för att hon fick ett skrivbord, hurts samt bokhylla av mig.  Hoppas hennes dotter blir nöjd med möblerna. Min flicka som är 17 hade liksom vuxit ur dem och hennes flicka går på lågstadiet.

Magdans:

Magdans:

Nu har jag precis kommit hem efter första riktiga magdanspasset för den här terminen. Det känns som om jag har glömt bort en del men också att en hel del sitter kvar. Jättekul var det och jag är helt mör. Vi har börjat träna in en ny koregrafi till ett trumsolo som vi ska ha med på uppvisningen vid terminens slut. Jag är väl inte så där hundra på att jag tänker var med på det. Vi får väl se;).

Titta gärna i min renoveringsblogg:

Jag håller som bäst på och jobbar med min renoveringsblogg. Bloggen som visar vår renovering, steg för steg. Själva bloggprojktet är långt i från klart även om själva renoveringen faktiskt börjar närma sig slutet.

Fast en hel del är det ju kvar förstås:

*Asfaltering av framsidan
*plattsättning av entregången
*Badtunnan ska göras helt klar
*Glaset till balkongräcket ska på plats
*Glasvägg till badkaret i nya badrummet ska installeras
*Balkongen ska målas invändigt
*Smidesstaketet ska målas
*Ny gräsmatta ska planteras

och en hel del lister och annat smått och gott som ska fixas:)

Länken ligger till höger, i listen

Skridsko debuten

Skridsko debuten

Förra helgen hade 3-åringen sin skridskodebut. Det var verkligen bambi på hal is vill jag lova. Benen spretade åt alla håll men bandyklubban höll han i ett stadigt grepp och han fejade och viftade hej vilt efter bollen, hängandes på sin pappa.

Titt som tätt hoppade han jämfota och såg lite konfunderad ut. Ja, han höll förstås i oss när han hoppade annars hade han trillat direkt. Jag förstod aldrig riktigt vitsen med de där hoppen.

När vi kom hem pratade lillkillen och jag om skridskoturen och han sa då "mina skridskor snurrade inte" och lät väldigt besviken. Jag kliade mig i huvudet och frågade vad han menade och svaret var " så där runt, runt". Ehhhhh jaha?!

Så gick det upp ett ljus för mig och jag frågade om han menade som dom gjorde på tvn och DET var det. Vi hade sett herrarnas fria konståkningsprogram tidigare och lille vännen, han trodde nog att hans skridskor skulle snurra bara han hoppade lite.


 

Moppen

.

Sonen har fyllt 15 år och sparat ihop till en egen moppe. Han ville absolut inte ha en EU moppe utan det skulle vara en äldre variant. Det blev en Yamaha från -79. Så gammal att jag, rent teoretiskt, skulle ha kunnat åkt eller blivit skjutsad på den i min ljusgröan ungdom:). Snygg är den tycker jag och i gott skick.

Snön har legat några veckor nu men vi hittade en isfri vägsträcka där sonen fick provköra till sin stora lycka. Han klarade att köra med bravur. Stolt som tuppen!