Halloween

image55


Vi har fixat pumpor lillkillen och jag. Han är eld och lågor inför morgondagen som är Halloween. Jag vet inte riktigt vad det är han tror ska hända, förutom att han ska få klä ut sig och gå en runda med bästa kompisen om denne är frisk.

Det har varit mycket på sistone och jag känner mig lite menalt urlakad. En liten parvel kämpar just nu för att bli frisk. Hur hans familj orkar kan jag knappt föreställa mig nu när jag varit med några dagar och sett allt på nära håll. Vardagshjältar är det enda ord jag kan komma att tänka på.

Mitt i huliganbråket:(

Mitt i huliganbråket:(


Igår hände det något riktigt obehagligt. Jag hade precis lämnat av min vännina och hennes son vid pendeltågsstationen. Samtidigt som jag lämnade av henne såg jag 15 årige sonen som stod och väntade på bussen, han blev glad över att få skjuts hem och jag är jätteglad att jag såg honom, kan jag säga nu efteråt.

Vi vänder bilen och kör hemåt. När vi kört 50 meter ungefär får vi stopp i en rondell och där sker allt blixtsnabbt. Polisen står tvärsöver gatan utanför en restaurang och försöker stoppa nåt bråk ser det ut som, ett 10 tal ungdomar är det som håller på. Plötsligt fullkomligen väller det ut ungdomar, de flesta svartklädda ur restaurangen och polisen försöker mota dem åt ett håll, jag bedömer att dom är 50-100 stycken huligarneran alltså. Dom springer rakt mot vår bil och polisen vrålar åt mig "BACKA, BACKA" men jag kan inte. Det står en bil bakom och vi har fullt av springande ungdomar bakom och framför bilen. Ungdomarna slår och sparkar mot polisen, som svarar med att slå med batonger.

Sonen och jag börjar få lite panik och letar efter knappen att låsa bilen innifrån men vi hittar den inte, bilen är ny och vi vet inte hur man gör. Vi ser i backspegeln att en polis blir fälld till marken och blir liggande...............då kan vi plötsligt köra därifrån.

På väg hem slås jag som av en blixt, min vännina! Hur går det för henne som är på väg till tåget och huliganerna springer rakt åt hennes håll. Kära nån så rädd jag blev, hon med sonen i barnvagn och allt. Försöker ringa henne ett par gånger och när hon sitter på tåget väser hon i luren "jag kan inte prata just nu", jag frågar "är dom på tåget, huliganerna" och hon svarar ja. Får sedan reda på att hon kommit hem iallafall.

Riktigt otäckt var det och man undrar ju vad dessa ungdomar får ut av detta. Här är en länk till Aftonbladets om bråket: http://wwwc.aftonbladet.se/vss/telegram/0,1082,70573726_3033__,00.html

Lockig

image51

Dag 1

Nu har jag påbörjat min "lockig-kur". Den går ut på att använda så lite kemikalier i håret som möjligt och att tvätta håret med balsam, enbart. Har man lite självfall i håret, som jag har så ska man kunna få finare lockar och ett blankare hår. Mer om detta finns att läsa på www.lockig.se

Jag tänker ta lite bilder vid olika dagar för att se om jag ser någon skillnad. Ovanstående bild är tagen efter första dagen med "lockig".

image52

Dag 2

image53

Dag 3

Håret ser kanske inte direkt lockigare ut idag MEN vad mjukt och fint det är. Känns suveränt så här långt.

Middagsgäster

Middagsgäster


Vi hade middagsgäster i lördags och det var "barnfritt", kan man tänka sig. Stora barnen var hos sin pappa och lillkillen åkte med farmor och farfar till landet. Redan en timme efter att den sistnämde lämnade huset var vi tvugna att sätta på radion eftersom det blev så tyst:). 

Vi serverade en skaldjurssallad med vinägrett a la cremé till förrätt och helstekt oxfile med potatisterrin, senapssås, portvinssås samt sockerärtor till huvudrätt. Efterrätten hoppade vi över den här gången, vi åt lite blandad choklad till kaffet istället. Som alltid är det jättekul att träffa goda vänner och riktigt trevlig hade vi!

Vackra blommor fick vi av våra gäster som påminde om hösten och två vackra skålar från Steninge glasblåseri.


image50


En liten kille fyllde 3 år i lördags, en riktigt liten kämpe. Hoppas du gillade presenten och att din dag blev så fin som den bara kunde!

Döden.....

Döden.....

-Arvids morfar är död, sa 4-åringen idag, när vi var på väg hem från dagis
-Jasså sa jag, det var tråkigt att höra.
-Ja, han ligger bakom en bil, fortsatte sonen
-Menar du att han är begravd, svarade jag?
-Jaaaaa.......
-Då är han på kyrkogården nu då, sa jag
-Ja och där är det många barn
-Hmmm....tänker du på skolgården nu?
-Ja
-OK. Barnen är på skolgården och dom döda på kyrkogården.
-Finns det INGA levande människor på kyrkogården då, frågade sonen
-Jo, dom som jobbar där och alla som tycker om dom som är begravda och går dit och hälsar på ibland, sa jag.

Senare på kvällen såg vi en sekvens på tv om rymden och då fortsatte diskussionen:

-Så där är det, sa 4-åringen och pekade på tvn, man åker upp i rymden när man dör. Så här: han blundar och gungar fram och tillbaka.
-Jasså, sa jag
-Ja och sen ramlar man ner på en kyrkogård.

Så nu vet vi det, vi andra som eventuellt tvivlar på livet efter...............

Invasionen är här!

Invasionen är här!


Nu är årets invasion i full gång: BANANFLUGSH-LVETET är tillbaka! Vad trött man blir på dessa små irriterande varelser. Tirriterande, som sonen säger. Dom är överallt. Så fort man närmar sig fruktskålen för att ta sig en frukt så lyfter en bananflugsarmada i samma sekund, spolar man vatten i diskhon så vips har vi en svärm med bananflugor. Blä, hur man än försöker, med ättika och annat så är dom kvar tills säsongen är över.

Har någon nåt extra bra tips hur man utrotar dessa varelser så sjung ut bara.

Hade f ö tänkt lägga in en bild på en bananfluga men den såg så apäcklig ut så jag lät bli. Bananer är betydligt trevligare att vila ögonen på.....................:)