Från slott till koja

I fredags fick vi nycklarna till vårt nya hem, så nu är det vårt på riktigt. I tio år har vi bott tillsammans i vårt nuvarande hus och vi har renoverat det varsamt under dessa år, fått det som vi vill ha det och nu har vi tagit och nu har vi tagit steget vidare. Eller nedåt.............eller hur man ska uttrycka det. Det känns som om vi flyttar från slott till koja.
Radhuset är betydligt mindre och inte renoverat på många, många år. Men vi gillar det och tycker att det har potential.
Orsaken till bytet är många, bl a att familjen krymper. Här kommer några bilder på hur det ser ut nu och vad vi håller på med.Hallen som ska totalrenoveras med skjutdörrsgarderober, nytt golv, ytterdörr och annat.


Köket som ska totalrenoveras................så småningom.
En del av den vildvuxna trädgården
En del av den vildvuxna trädgården


Lillebror hjälper mig att riva ner tapeterna i vardagsrummet.


Lillebrors slitna sovrum ska få nya väggar och nytt golv. Pappa och farfar sliter i bakgrunden.

Det drar i hop sig!

I morgon gör vi slutreglering med bank och mäklare för vårt nya boende. Därefter är huset vårt och vi får nycklarna i vår hand. Vi som inte varit inne i radhuset mer än en gång för ett antal månader sedan ska nu flytta in där och göra det till vårt. Märklig känsla och lite nervöst.
Jag har bott i 10 år i det hus vi bor i nu och det är det längsta jag bott på ett ställe i hela mitt liv och nu flyttar jag igen men det ska nog bli bra.Det ska bli intressant och se hur tjejerna (katterna Trixie och Tyra) ska klara av flytten. Jag har laddat med Feliway adapter och tror och hoppas att det ska gå bra. De är så passa unga att de borde vara anpassningsbara. De har precis fått ett nytt klätterträd som de gillar.Doulakollegan A-G och jag har börjat fila på en vidareutbildning/workshop för etaberade doulor till hösten. Det ska bli så kul att äntligen komma igång! I helgen var jag hos A-G i Sundsvall och hälsade på. Vi hade det jättemysigt, badade bastu och slängde oss i sjön bla.


Tjejernas första utställning

I dag har jag varit på utställning med mina Devon Rex flickor, i Haninge (Järva kattklubb). Det var verkligen jättespännande och roligt. För en nybörjade som mig var det lite rörigt och svårt att hänga med i svängarna men jag fick fin guidning av folk på plats.

Både Trixie och Tyra fick jättefina omdömmen och det är jag väldigt glad för. De fick ett EX 1 var:D . Ingen av dem fräste eller verkade allt för stressade. Tyra var väldigt cool och mest nyfiken. Det känns inte helt otroligt att jag gör om det här.