Nu har vi firat vår 5-åringEn liten del av Flexitraxbanan.Golfvagnen


Äntigen har vår lillkille fyllt fem år, som han har väntat. Det har baske mig varit kalas i en hel vecka nu. I måndags fyllde han år och blev uppvaktad med sång och paket klockan sex på morgonen. Sen blev det kalas på dagis med glasspinnar.
I går (lördag) hade han barnkalas här hemma med ett gäng jämnåriga kompisar. Glassbomb, kakor och skattjakt.

Idag har tjocka släkten varit här och ätit tårta, en mycket mastig sötsliskig sådan.  Mycket paket blev det och sonen är jättenöjd och leker med alla sina saker just nu.Glassbomben till barnkalasetTårta i 4 lager med dumleganach, hallonfromage, dubbelnougatganach grädde och hallon.

Doulauppdrag


(Foto www.fotoakuten.se)

I går var jag med på ett doulauppdrag igen. Ett uppdrag som jag blev inkallad till i sista minuten eftersom ordinarie doula hade förhinder.Jag åkte in vid tvåtiden på natten. Efter drygt 17 timmar förlöstes barnet, en pojke med katastrofsnitt. Barn och mamma mår bra nu. Det var en omtumlande händelse, minst sagt men härligt att det gick bra.

Nu är jag rätt trött...

Första körlektionen, gubbar och hallongrottor

Idag har jag varit hemma med lillkillen som har feber. Inte värre än att han orkade vara med och baka hallongrottor. Något som han klarade med bravur. Han rullade, gjorde hål och klickade i sylt som om han aldrig gjort annat.

Det kom ett brev från BVC idag om att han skall komma på femårskontroll snart och vi pratade lite om det sonen och jag. Han undrade vad som skulle hända och jag berättade att han bl a kommer att få rita en gubbe med ögon, näsa mun osv. Det är något han inte är så bra på, så jag förslog att han skulle öva lite. Och det gjorde han med besked, finaste gubben han presterat så här långt, med händer och fötter med fingrar och tår, till och med hår! Han var omåttligt stolt och sa till mig "jag har en idé"!, Vi tar med den här gubben så slipper jag rita en till och jag kanske inte kan när jag är där". Fiffigt va:).

Annars så är han så hjälpsam, bakar, tömmer diskmaskiner och allt annat. Häromdagen tittade han allvarligt på mig och sa "mamma, ville ni ha en sån här pojke, som hjälper till så här mycket?".  Lilla hjärtat.

På kvällen har jag och 16 åringen varit ute på första övningskörningen. Spännande och roligt. Det blev Start och Stop, Back och krypkörning. Tvåan fick han peta in en gång och jag tyckte att han hittade dragläget riktigt bra. Det har förmodligen hjälpt en hel del med moppekörandet.

Mammas lilla hjälpreda

Idag har min blivande 5 åring verkligen varit extra hjälpsam. Han började med att tömma hela diskmaskinen själv och ställa allt på rätt plats i skåpen.  Efter det hjäpte han mig både med att göra pannkakssmet och att steka. Han vände pannkakorna själv och tog upp dem från stekpannan. Allt med full precision.

På SPA i Trosa:)Den här helgen har mannen och jag spenderat på Trosa Stadshotell, för att fira vår ettåriga bröllopsdag. Ett kärt återseende, vi förlovade oss där den 16e juni 2006.

Vi kom dit i fredags och startade med afternoon tea. Därefter bytte vi om till badkläder och badrockar och begav oss ner till SPA't där vi bubblade, bastade och drack goda fruktjuicer. På kvällen åt vi en middag som vi i ärlighetens namn tyckte var lite sisådär, min fisk var bl a rå i mitten. Personalen var däremot helt fantastisk och vi blev väl kompenserade för det misstaget.

På lördagen åt vi frukost och tog sedan en skön promenad i staden. Därefter åt vi lunch, en jättegod svampsoppa med croque monsieur därtill.  Sen var det dags för SPA igen och vi badade och njöt av våra behandlingar, ansiktsbehandling till mig och massage till mannen. Efter detta var vi så slöa att vi vilade rätt länge och så var det dags för middag igen. Helt klart bättre mat denna gång, ankbröst med god potatis och sås och ett gott vin till det. Till efterrätt stod en stor härlig ostbuffe uppdukad. För mig som älskar ost var det ett eldorado.

I morse åt vi frukost och checkade ut. Sen var det dags att styra kosan mot mamma och hennes man som haft fyraåringen hos sig hela helgen. Dom hade haft det jättetrevligt och bl a varit på Tom Tits. 

 

Intressant sida:

Den här sidan snubblade jag över idag http://shenet.se/ Där kan man hitta en hel massa intressanta recept på inpackningar, hudkrämer, badbomber och en hel massa annat. Väl värt ett besök:)