Gott Nytt År!!!

image71Idag vill jag önska er alla ett gott slut och ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!! Jag hoppas att ni får en trevlig kväll med god mat och dryck. Vi har ju precis återvänt från fjällen och firar själva här hemma i all enkelhet. God mat blir det ändå:

Förrätt: laxrullar
Varmrätt: helstekt biffrad med rotsaksgratäng och kantarellsås
Efterrätt: vanlijpannacotta

Raketer och tomtebloss är inhandlade liksom serpentiner och nyårstutor. Med andra ord, vi är rustade.

Lite om vår fjällresa:

Vi anlände till Hamra Fjäll kvällen före julafton. Resan gick jättebra. På julaftons morgon gav vi oss av till liftarna och alla barnen riggades med skidor/snowboard och mannen och jag tog oss an lillkillens premiäråk. Det gick jättebra och han blev helt såld på liftar och skidåkning. Helkul.

Det mindre roliga var att jag när jag var hemma för att fixa jullunch till familjen fick ett mobilsamtal från äldsta dottern att äldsta sonen ramlat och skurit sig i benet. Jag skulle komma ned till sjukstugan direkt. Huga. Nu blev mamma bra rädd och jag, maken och lillebror skyndade oss på med alla rackarns kläder, -18 ute, och sprang så gott det gick mot sjukstugan. Där visade det sig att storebror fallit och ramlat på skidan och skurit upp underbenet, ända in till benet. Nånstans här svimmade jag nästan, som tål det mesta av blod, förlossningar och sånt men INTE blod från mina egna avkommor. Benet lades i tryckband och sonen kördes till sjukstugan med order om att ligga med benet ovanför hjärtat då blodet annars pumpades ut för fort (här gungade marken lite för mamma igen). mannen fick åta sig uppdraget att köra, då den arma modern ansågs vara för nervös att köra 7 mil på hala vintervägar.

Nåväl, 17 stygn som tog ca 1 timme att sy vart resultatet och ingen mer skidåkning. Behöver jag säga att sonen var besviken?!

Vi försökte ha det så bra vi bara kunde ändå. Storasyster och lillebror var i backen varje vaken minut och jag själv blev rätt förkyld. Jag tog det lugn, hoppade över den tänkta längdskidåkningen och var i backen och tittade på slalom och snowboardåkning och spelade flipperspel med konvalecenten. Sista dagen hyrde vi skoter vilket var en riktig höjdare. Maken och jag åkte upp på fjället och det var helt vidunderligt där uppe. Tyvärr var det snöstorm så vi kunde inte vara där så länge för det var som tusen nålar stack i ansiktet. Sen fick barnen åka med oss i omgångar.

Sen åkte vi hem till Stockholm. Min älskade stad som tyvärr tedde sig riktigt, ursäkta uttrycket: ful! Det var så mycket hus, byggnader och bilar och inte minsta lilla snöflinga. Vilken kontrast.

God Jul!

God Jul!


Nu är det snart jul. Här hemma håller vi som bäst på att packa inför resan till fjällen i morgon. Det blir en hel del saker när två vuxna, två tonåringar och en 4 åring ska iväg på vintersemester en vecka. Hoppas vi får med oss allt vi behöver. 

Klockan 8 i morgon bitti ska vi iväg om allt går som vi tänkt, sen har vi nog en resa på 7-8 timmar framför oss. Snö i backarna är det och liftarna är öppna. På julafton äter vi julbord på det lokala värdshuset. Jag hoppas och tror att vi kommer att få en härlig vecka.

God Jul önskar jag er alla som brukar titta in här då och då!

Oriental

image69

Ja, så har man genomfört ännu ett uppträdande i orientalisk dans. Igår kväll klockan 20 startade det hela. Min dansgrupp samlades några timmar innan för att repetera, sminka oss och klä om. Det var fullsatt och vi var bra nervösa innan vi klev in på scenen.  Jag tyckte att vi klarade av vårt nummer riktigt bra, inga stora fel.

Efter showen fick jag de vackra blommorna här ovan av vännerna ME och R. Tack snälla för att ni kom och tittade, det gladde mig:).

Nya soffan på plats

image67


Nu är vår nya soffa på plats, eller ja, det har den ju varit ett tag men det är först nu jag har tagit mig tid och fota den. Den är faktiskt jätteskön att sitta i och hela familjen får plats där.

Pepparkaksbak

image66


Idag har sonen och hans jämnårige kompis bakat pepparkakor här hemma. Dom var jätteduktiga och kavlade och kavlade. Dom blev lite förvånade över att degen kunde bli så stor när den kavlades tunn. En hel del deg provsmakades, sen tryckte dom ut hjärtan, gubbar, grisar, stjärnor, änglar och annat. Dom passade noga kakorna i ugnen och var hur glada som helst när det var klart.

Efteråt provsmakade de stolta bagarna och var mycket nöjda.