Händelserik helg

Händelserik helg
Så har det varit helg igen. En helg som startade med buller o bång. Klockan 7 ringde telefonen och klockan 8 befann jag mig på förlossningen, mitt uppe i en förlossning. Lika fantastiskt som alltid att få hjälpa till, att kunna stötta och stödja. Ett litet, litet flickebarn såg dagens ljus på förmiddagen.

Sen har vi tittat på soffa och bestämt oss för ovanstående fast i brunt tyg. Visst är den snygg?! Jag är urnöjd. Nu får vi vänta i 6-8 veckor innan den finns att hämta. Nåja den som väntar på nåt gott...................:).

Vi har lagt de sista stenarna på gången vi håller på med i trädgården (bild på den ännu ej färdiga finns i renoveringsbloggen). Det är SÅ skönt att det är färdigt. Nu är det bara allt annat kvar.

Till sist så har jag storhandlat för den här månaden och det är lika skönt som vanligt när det är gjort. Fast den här gången gick det lite sisådär. Jag trodde nästan att jag uppnått svart bälte i storhandling men ICKE! Gång på gång stoppade jag ner varor i fel vagn och inte mindre än 3 (!) gånger lyckades jag scanna in mina varor på andra personers scannrar! PINSAMT! En komplimang fick jag dock av en kille som, när jag ursäktade mig och sa att det inte var min dag i dag, sa att "det är bara för att du är så vacker"! Hoppla. Den får man väl suga på ett tag antar jag.

En söt liten hundvalp fick jag en förhandstitt på idag också. Om matten läser det här så kan jag bara säga "grattis", en riktig gobit:).

Så då väntar en ny arbetsvecka, bara att kavla upp armarna.

Cykeln

Cykeln

Här är en bild på 4 åringens present, cykeln. Som vi har trampat runt här i kvarteren. Han cyklade till och från dagis idag också. Stolt som bara den.

Barnkalas!

Barnkalas!

Barnkalas har vi haft idag, söndag. 9 små kompisar kom med paket och leklust. Det busades runt och åts glasstårta. Glasstårtan var rätt svår att göra och blev inte alls som jag hade tänkt mig. Någon sa att det var SÅ lätt att forma glass men om det håller jag inte. Glassen gled i väg åt alla möjliga håll och sprack till höger och vänster, svetten lackade och resultatet ser ni ovan.

Nöjda var barnen iallafall och fiskdamm fick dom som avslutning.

Kalas i dagarna två

Kalas i dagarna två

Nu har vi firat vår nyblivna fyraåring i dagarna två. I går hade vi våra föräldarar och syskon här på middag och tårta. Sonen fick jättefina presenter och vi hade väldigt trevligt på alla sätt. Tårtan var rätt hög och av princesstyp.  Vaniljkräm, jordgubbsmousse och grädde inuti. Han hade ju önskat sig en grön tårta.

På morgonen väckte vi sonen med sång och ett STORT paket med en cykel. Den är jättecool mamma, sa sonen så nog var han nöjd alltid.

Ny danstermin

Ny danstermin

Nu har dansen startat igen. Ny koreografi, ny dansjal och stav. Sjalen är en gåva från min arbetskompis som köpte den när hon var på semester i Amman i somras, jättevacker. Hur jag ska klara att svänga staven känns som ett mysterium just nu men det blir väl bra.  Jättekul att vara igång igen iallafall. Kul att återse "danstruppen" som man nu börjat lära känna lite grann.

I morgon firar vi vår lille kille som blir 4 år. Jag har bakat en tårta, en grön som sonen beställt. Släkten kommer på middag och tårta. På söndag blir det barnkalas, så det blir en helg med full rulle.

Säg molinett!

Säg molinett!

"Säg molinett" sa snart 4-årige sonen idag när han kom med kameran i högsta hugg. Jag skrattade och förstod ingenting först men han blev nöjd och sa att jag skrattade. Då ramlade poletten ner fast det hjälpte visst inte så mycket med tanke på resultatet här ovan.

Vi är hemma och vabbar idag. Sonen är hade liiiiite feber och huvudvärk igår kväll men det är som bortblåst nu. Har sällan skådat större energi och frenesi här hemma. Vi har redan hunnit tvätta 2 maskiner och bytt lakan i hela huset, bakat hallongrottor, gjort fiskar till fiskdammen (kalas på söndag), handlat och ätit lunch och en hel del annat. I morgon blir det helt klart dagis.

Annars har vi börjat landa nu efter sommaren och bröllopet. Vardagen och hösten smyger sig på. Vi pysslar vidare med huset fast inte i så hög takt som förut, nu är det inte så bråttom längre. En gång från altanen till friggeboden är senaste projektet och vi har kommit en bra bit. Titta gärna in i
http://trixie63.blogg.se/renovering/ för att se bild på det.