Det händer saker på altanen


(fotoakuten)

Nu är det full aktivitet på vår altan. Vi har en hantverkare som lägger klinker och murar upp det sitsta av vår grillhörna. Grillhörnan hade vi tänkt göra klart helt och hållet men vi hann inte så långt och det känns riktigt skönt att få ett proffs som fixar istället.

Det blev lite kalabalik med golvplattorna. Vi hade hem en provplatta som jag sedan tog med till kakelfirman. Lämnade in den och sa att vår hantverkare skulle komma förbi och hämta plattorna med sin kärra nästa dag. Vad händer, firman lämnar ut fel platta så plötsligt står ett ton felaktiga plattor hos oss. Vilket innebar att vi själva fick bära iväg allting för byte. Totalt 2 ton lyfte vi. Så nu känns det i ryggen vill jag lova.

I torsdags hade vi kompisar på besök och vi grillade. Idag ska lillkillen spela på "riktiga" golfbanan med sina kompisar i golfkursen.

Vi har fått in ett helvetes virus i datorn, eller jag tror att det är ett program som installerat sig själv. Ingenting funkar och det dyker upp diverse porrbilder titt som tätt. Inte så jättekul.


Gått på kurs i helgen


(rosenbräck)

Jag är hemma och jobbar på tomten. Det var meningen att jag skulle ha målat balkongräcket, balkonggolvet samt en trappa upp till altanen men det har ju regnat i stort sett hela tiden! Så jag har murat istället vilket är kul men himla tungt. Har vi tur så kommer det en kille och lägger klinkers på hela altanen den här helgen. Som vi har väntat på det. Äntligen, äntligen kanske vår altan blir klar. YES!

I helgen var jag på den första ettappen av Förlossningspedagsogsutbildningen. Det var verkligen jättekul och inpirerande. Janette Brandt och Malin Alven var där och föreläste och berättade, mycket intressant. Nu är man ju hur taggad som helst.
(floxen nu i full blom)

TrädgårdsarbeteIdag har vi pysslat en hel del i trädgården. Vi har börjat och mura upp vår grillhörna, äntligen. Bilder på den kommer att komma på renoveringsbloggen, steg för steg förhoppningsvis. Jag tror att det kommer att bli riktigt bra. Sen har jag gjort iordning ena grönsakslandet med nät för att slippa rådjuren. Det har redan kommit upp en hel del, bl a sockerärtor, morot, dill, salladslök, purjolök, sallad, svartrot. Den tidiga potatisen har jag fått ner i jorden också, i det nya större potatislandet.

I fredags blev stora killen jättedålig, svullnade upp i halsen nåt groteskt så det vara bara att ge sig av till närakuten på kvällen, pencillin. I lördags var vi hemma hos mamma som firade sin 70-årsdag, det var trevligt. I dag fick lillkillen konstiga utslag på hälarna och händerna. Sen började det klia i munnen och halsen, bara att ge sig iväg till närakuten igen. Tack o lov inget allvarligt utan förmodligen nåt liknande böjveckseksem.

Vi fick höra att svärmor åkt in på sjukhus och ska stanna där över natten. Hon har kännt sig yr och konstig, vi vet inte så mycket. Oroligt.

Nu har jag lite styrelsearbete kvar att göra innan det är dags att få sjunka ner i soffan.Floxen börjar slå ut

Inlägg från Norrköping

Jag är på utbildning i Norrköping å tjänstens vägar, 3 dagar. Kursen är bra men deltagarna, som kommer från spridda delar av landet är rätt trista om jag får säga. Ingen verkar intresserad av att göra något gemensamt efter avslutad kursdag, inte ens äta middag. Synd för det är ett ypperligt tillfälle att lära känna varandra lite mer och knyta kontakter i tjänsten.

Så nu har jag traskat runt i denna stad i nån timme. Köpt kläder till mammas 70-årskalas på lördag. Ätit på Mc Donalds "halleluja" och köpt en liten flaska rödvin.  Måste säga att jag tycker att dom kör som galningar här i stan. Stannar inte för fotgängare och tutar till höger och vänster. Spårvagnar kommer vinande från höger och vänster så det gäller att ha tungan rätt i mun.

Nu drar jag mig tillbaka på mitt rum, korkar upp min lilla flaska, tar en dusch och lyxar till lite med en hårinpackning och en ansiktsmask. Sen ska jag läsa lite kurslitteratur till Förlossningspedagogsutbildningen som börjar om några veckor och titta lite på tv. Efter det är det dags att fluffa upp kudden:)

I morgon är sista dagen här sedan bär det av hemmåt.