FlexledigIdag tog jag flexledigt för jag har en hel massa timmar inarbetade och har jobbat rätt hårt en längre tid. Fast nån vidare vila blev det ju inte ändå förstås. Gick upp 4 i morse för att köra dottern och hennes pojkvän till Arlanda. Hjälpte dem att checka in och vinkade av dem vid gaten. Blev lite strul när de skulle checka in kitesurfbrädan men det löste sig till slut. Jag har precis fått sms från dem att de kommit fram till hotellet. 25 grader, sol och jättefint rum med balkong. De är nöjda.

Efter Arlanda åt jag mitt livs första frukost på Mcdonalds och sen åkte jag vidare till Uppsala och pappas grav. Ville inte komma fram FÖR tidigt och irra runt i mörkret bland gravarna, inte riktigt min grej om man säger så. Isåfall hade jag nog fått medtagit vitlök och krucifix:). Graven var jättefin med snön. Tände lycktan och la dit en fin blomma som jag köpt i går.

Nu på kvällen har vi varit och vaccinerat oss in för Thailandsresan. K blev lite ledsen först men sen märkte han att det inte gjorde nåt ont. Vi har också köpt in ett nytt stim med neontetror och en ny växt till akvariet.

En riktigt tårdrypande historia

Klicka för stor bildDen här länken snubblade jag över på AFF idag. Väldigt amerikanskt och inte ett öga torrt men ändå, fantastiskt:

En dag frågar en son sin far:
"Pappa, springer du en maraton med mig?"
Pappan svarar:
"ja" och de springer sin första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen sin far igen:
"Pappa, springer du en till maraton med mig?" och pappan svarar igen
"ja, min son".
En dag frågar sonen sin far:
"Pappa, vill du göra Ironman tillsammans med mig?"
(4 km simning, 180 km cykling, 42 km löpning)
Och pappan svarar igen "Ja"...
Och här kommer videon till denna historia:

http://www.youtube.com/watch?v=VJMbk9dtpdY 

Fettisdag!!


(aftonbladet)

Idag är det fettisdagen, om det nu skulle ha undgått någon och jag kommer straxt att ha lyckats med bragden att klämma i mig inte mindre än TVÅ semlor! Taaddaa!:D

För visst FÅR man väl äta mer än en semla om man lyckats samla ihop inte mindre än TJUGOTVÅTUSENTREHUNDRASEXTIOFYRA (22364) steg!! Detta efter att ha omvandlat ett spinningpass till steg här:
http://www.stegraknare.se/omvandla#aktivitet

Där kan man omvandla både det ena och det andra till....................just steg.

Nu ska här smaskas semla!

Skadestånd?Så här ser 17 åringens ben ut efter skidolyckan förra året. Vi ska skicka in en bild på ärret för att han ev ska få skadestånd. Vad tror ni, är bilden tydlig nog? Det står i skadeanmälan att man har rätt att anlita en fotograf och då få ersättning mellan 500-1000kr. Undrar om det är värt det? Vad får man i ersättning för ett ärr månntro?

För vissa intresserade kan jag tala om att jag är uppe i 7700 steg just nu.

SöndagI dag har det snöat något kopiöst. Massor med tung, vit snö. Vi har skottat ett par tre gånger, minst. Lillkillen har åkt snowracer. Verkligen jättekul att det blir snö nu till sportlovet, det kan alla barn behöva.

När jag kom hem från dansen idag så blev jag glatt överaskad. Mannen hade inte bara lagat mat utan också börjat frosta av frysen:). Lillkillen hjäpte till med besked.

Nu ska jag ha styrelsemöte!

10 000 steg!Idag har jag fläktat omkring en hel del. 10000 steg kom jag upp i på stegräknaren utan att ha varit ute och tränat! Jag har ett överfallslarm på min räknare men det kunde jag lika gärna vara utan. Testade det häromdagen och det lät hur fjuttigt som helst. SKULLE jag nu bli överfallen och dra i sprinten så kommer förbipasserande tro att det är syrsorna som spelar, typ. Inte speciellt effektivt.

Det är fortfarande jättemycket att göra på jobbet och jag fick idag reda på att en ny kollega är på gång men det dröjer till den 16/3 innan hon kommer så det blir till att harva på i ett galet tempo ett tag till. P jobbar också mycket nu. Säsongen är på gång och den här veckan blev det 4 kvällar utöver det vanliga jobbet.................:(

En annorlunda kvällIkväll blev en något annorlunda kväll mot det jag hade ställt mig in på. Mitt senaste förlossningsuppdrag skulle sättas igång idag alt snittas. P jobbar sent varje kväll den här veckan så svärmor lovade att hämta K efter dagis, han ska sova hos henne i kväll och i morgon ska dom till Tom Tits. Men det blev ingen förlossning för mig, det blev ett kejsarsnitt och kvinnan i fråga tyckte att hon klarade sig med sin vännina. Jag vet fortfarande inte hur det har gått eller vad hon har fått, hoppas allt har gått bra.

Så istället för en kväll/natt på förlossningen sitter jag nu ensam i ett mycket lugnt hus och dricker................ett glas vin som fanns kvar efter helgen. Det känns rätt skönt faktiskt, speciellt med tanke på hur jag stressat senaste tiden. Jag jobbar ju för två sen i december på min arbetsplats och har haft rätt många järn i elden både med doulandet och här hemma.

Tandlös


Första gluggen!

Karl har tappat sin första tand och det hände när han sov över hos mormor i fredags. Den hade ramlat ut under natten och han var mäkta stolt. P och jag var och såg Joe Labero på Hamburger börs tillsammans med svärmor, svärfar, svägerskan med blivande man och svågern. Det var verkligen jättekul. Bra trollerinummer på hög nivå och supergod mat. Både svägerskan och hennes man blev meddragna i olika nummer.


Alla hjärtansdags blommor från min älskade man!

Syrran och hennes familj var här i lördag till söndag. Vi var bland annat i vår parklekspark och åkte pulka i en häftig backe, både barn och vuxna. Idag har jag dansat igen och det var som vanligt jättekul.

Vägen!


Jag har gått med i en bokcirkel och där ska just nu läsas "Vägen" av Cormac McCarthy. Har läst knappt halva boken och kan konstatera att den är vidrig och hemsk men helt fantastiskt skriven. Jag ryser genom boksidorna och häpnar över människors ondska och blir förvånad över hur stark viljan att överleva verkar vara. Själv känns det som om jag skulle välja att lägga mig ner för att dö om jag , hemska tanke, skulle behöva uppleva något liknande.

Senast lästa böcker innan "Vägen" var "Flyga drake" samt "Tusen strålande solar". Även de rätt hemska men ändå mer hoppfulla. Jag kan verkligen rekommendera alla tre.

Idag har jag varit på första lektionen av terminens danslektioner, kul.


En tand är lös!Idag har 5 åringen stolt visat upp sin första lösa tand. Jag trodde faktiskt att han skojade först men den ÄR lös. Han kan inte låta bli att vicka på den heeeela tiden.

P är och spelar badminton (eller var det tennis?) med en kompis och K och jag svullar på semlor. K tyckte att bullen var godast, det där andra "semliga" var inte så gott som han sa.

I går blev vi utlåsta med besked K och jag när vi kom från dagis. Jag fick helt enkelt inte upp dörren när jag låste upp den, den fastnade liksom med ca 5 cm springa. Det visade sig att en säkerhetshasp hoppat ur sitt läge och haspat sig från insidan! Larmet började gå och jag fick lätt panik. Det var riktigt kallt också och vi fick lov att gå ett par varv runt kvarteret för att inte bli för kalla. Till sist fick P komma hem tidigare från jobbet och försöka bryta upp låset med en kofot! Snacka om att vi kände oss som värsta inbrottstjuvarna när vi stod där med kofot och larmet tjutandes! Larmtjänst gav oss en timme att öppna dörren.

Kattkärring....och mer brödJag bakade mer surdegsbröd idag och vågade mig på att improvisera lite grann. Det blev jättegott. Försöker mig på att skriva ner receptet på ett ungefär, lite svårt eftersom jag höftade:

Mitt surdegsbröd:

25 gr jäst
5 dl varmt vatten
1,5 dl surdegsgrund
50 g mjukt smör
1 dl krossat linfrö
1 dl rågflingor
4 dl rågsikt
8-10 dl vetemjöl special

Smula jästen och rör ner i varmt vatten. Tillstätt resten av ingredienserna och kör på lägsta hastigeheten i 3 minuter. Kör sedan på mellanhastighet i ytterligare 7 minuter. Jäs i en timme. Gör två limpor av degen och skär en skåra på längden i varje bröd. Låt jäsa en timme till.

Sätt ugnen på 250 grader. Släng in några isbitar samtidigt som brödet och sänk temperaturen till 220 grader. Grädda i ca 30 minuter


Äldsta sonen sa häromdagen:

- Aktare mamma, du kommer bli en sån där kattkärring!
-Vadå, sa jag?
-Ja en sån där som går i gamla trasiga koftor och bor ensam med 100 katter!

Jösses! Han tycker att jag har blivit knäpp som bryr mig om miljön och vad vi äter. Dessutom är jag hjälpkvinna vid förlssningar. Tillräckligt knäppt för att vara en "kattkärring" i hans värld tydligen!

Annars var jag på besök hos en blivande mamma idag. Ensam mamma, två kompisar som ska vara med på förlossningen. Ska blir spännande.

Och jag är INGEN kattkärring! Bara så ni vet!