Jag klarade det!


image32

Jag har gjort mitt första magdansuppträdande! Det känns helt fantastiskt, tänk att JAG klarade det! Två föreställningar, en 15 och en 19.30. Nåja, jag var ju inte helt själv på scenen, vår grupp bestod av 6 personer. Det gick helt klart över förväntan och nu har jag fått blodad tand. Tror knappt jag varit så nervös som precis innan vi skulle upp på scenen, vilken kick!:D

Det är vår grupp på bilden. Jag sitter längst fram till höger i blå kjol.

Hur kör folk!

Hur k?r folk!

Varje morgon, straxt efter halv sju ger jag mig iväg i trafiken. Rakt genom Stockholm, upp på Essingeleden. För det mesta går det rätt bra men det finns en hel del att irritera sig på under dessa cirka 20 minuter jag sitter i bilen.  Tex:

*folk som struntar i heldraget
*folk som kastar sig ut och byter fil utan att blinka
*folk som byter fil (från höger) och lägger sig framför mig och kör LÅNGSAMMARE än vad jag gör! Varför byta undrar jag?Detta händer OFTA på Essingeleden där det är 4 filer och folk kommer från en påfart. Ibland finns det inte ens en enda bil framför dem i det körfält dom kommer upp på men ut till vänster ska dom, fort som f-n.
*folk som kastar sig ut i omkörningsfilen i en backe och sen inte kommer om den bil de ska köra om utan ligger och segdrar jämsides hela j-vla backen. Gäller oftast långtradare och det är ju minst sagt märkligt att dom inte LÄR sig detta då dom förmodligen kör dagligen med sina släp.
*folk som inte kan hålla sig till sin fil utan ligger och svajar fram och tillbaka
*folk som lägger sig 5 cm bakom min bil och ligger där och kör!
*folk som tutar när man stannar vid stopp-plikt

Se där ja! Nu har jag fått gnälla lite på alla idioter som finns där ute i trafiken. Nu känns det bättre. Själv kör jag ju naturligvis prickfritt;)

Smarrig efterrätt

Smarrig efterr?tt

Idag blev det en riktigt smarrig efterrätt. En ljuvlig marängbotten, fylld med vaniljvisp och svenska jordgubbar. Mums. Man kan ju undra lite över var dom svenska jordgubbarna har odlats nånstans, inte på öppet friland i allafall.

Vi har jobbat hårt på tomten några dagar igen. En trappa börjar ta form, gräsmattan är gödslad, en hel massa ogräs är rensat. Nu ska det blir skönt att sjunka ner i soffan och titta på en Beckfilm som vi har hyrt. Haber och Persbrand kan aldrig vara fel. Mot soffan:).

Kolla in mina nya smycken!

Kolla in mina nya smycken!

Jag har ju helt glömt att visa de fina smyckena jag beställde av Hosanna, som hon gjort själv! Visst är dom fina? Har inte riktigt hittat en passande kedja än.

Tankar...

Tankar...

Många tankar rör sig i huvudet på mig i dag. Om hur hårt livet kan vara för vissa och hur många av oss tar det för givet.  Tänker på min vän som just nu genomgår helvetet på jorden och hur oerhört synd jag tycker om henne. Jag hoppas och tror ändå att allt ska gå bra, att den lille vännen snart får må bra.

Man borde nog lite till mans stanna upp och tänka efter på vad livet egentligen är och hur vi ska förvalta det på bästa sätt. Uppskatta våra när och kära, vara glada för att vi har dem omkring oss.

Min helg....

Min helg....

Det har varit en hektiskt men väldigt rolig helg, den som gick. I fredags åkte jag och lillkillen in till Centralstationen för att hämta min syster och hennes 5 åriga dotter som kom med Arlanda Express, efter att ha flugit från köpenhamn. Som alltid så är det väldigt kul att träffas när man inte får ses så ofta.

På lördagen konfirmerades 15 åringen och det blev en hel del bestyr kring det. Mycket mat skulle fixas i ordning, för det skulle bjudas på lunch och kaffe & tårta efter kyrkan. Själva konfirmationen gick bra. Sonen tyckte också att det fungerade bra förutom att det var lite pinsamt att gå in i processionståget. Ungdomarna sjöng och uppförde ett rollspel om maria och jesus.

Efter kyrkan var det ca 30 personer som kom hem till oss för att umgås och äta och dricka. Sonen fick många (alltför många kan man tycka) presenter.  Det var kul att träffa folk som jag inte har sett på många år, av olika anledningar. Också mycket roligt att träffa en riktigt, riktigt god vän med familj som jag inte sett på ett långt tag. Nu ska det bli ändring på det, det är jag säker på!

I morse tog jag farväl av min syster och systerdotter och begav mig in till söder för att delta i en doula-konferens, ett årsmöte. Alltid jättekul att träffa andra doulor och att diskutera hur organisationen ska fungera.

Nu är jag helt slut och ska sätta mig i soffan och ta det lugnt resten av kvällen. Semesterveckan som jag har haft är över och nu är det bara att jobba fram till semestern. Jag har trots allt fått en hel del gjort på min "målarsemester", allt som jag föresatte mig att måla på huset har blivit gjort.