KolmårdenIgår var vi på Kolmården mannen, 4 åringen och jag. Vi hade verkligen en toppendag på alla sätt. Vi tittade på nästan alla djur, såg delfinshowen och åkte på guidad safari. Delfinshowen var en riktig höjdare, lillkillen var salig och klappade händerna hela tiden.

Nytt möbelemang och uppdrag slutfört, eller hur man ska säga....Vi har köpt en ny utegrupp till altanen. Väldigt skön att sitta i och snygg, eller hur? Konstrotting som tål väder och vind, tvättbara dynor.

Mitt senaste doulauppdrag är slutfört. En pojke föddes natten mellan fredag och lördag, dessvärre hann jag inte in till förlossningen då barnet föddes med akut kejsarsnitt:(. Mor och barn mår bra och det är det viktiga.

HallonsyltI går kokade vi hallonsylt av bär som vi plockat i vår trädgård. Det har kommit enorma mängder hallon bara på någon vecka och vi plockar för fullt. Sylten blev väldigt god.

På eftermiddagen kom en kompis och hennes son hit. Vi grillade och hade det trevligt. Bra start på semestern:).

Idag kommer en annan god vän hit med sitt barn, förutsatt att den förlossning jag väntar på inte ska komma igång. Mitt nästa uppdrag är inne på sin 15e plusdag! Så det kan verkligen bli vilket ögonblick som helst.

Färskpotatis och hushållsassistentIdag har vi plockat upp vår första potatis, sparrispotatis. Den var verkligen jättefin och väldigt god:).Den här fina hushållsassistenten köpte jag idag. En Electrolux AKM 5115BC med lite större motor än jag först tänkt. Det var ett erbjudande så jag sparade några hundralappar. Nu kan jag äntligen fortsätta att baka lite större bröddegar.

Den gamla som har stått kvar i huset sedan mannens mormor bodde här har gått till de sälla jaktmarkerna. Den var från tidigt 50-tal, inte illa att den fungerat så här länge. Därför kändes det helt rätt att köpa en av samma fabrikat igen.

Små tankarIdag blev lillkillen så glad när jag lovade honom att vi skulle åka till pappa på golfbanan och att han Äntligen skulle få spela lite så han utbrast:

- Mamma jag älskar ALLA som bor i det här huset....................och så min kompis..................och så är jag så glad att jag inte är död!

Han spelade sedan 5 hål och var mycket nöjd när vi väl kom ut till banan.

Nu på kvällen har vi börjat putsa vår soffa ute på altanen. Rätt pilligt men det gick rätt bra tror jag. Ni kan ju kolla in hur stommen såg ut innan vi började putsa här: 
http://trixie63.blogg.se/renovering

Kitesurfing och smällar
Dottern har åkt till Båstad tillsammans med sin pojkvän för att lära sig Kitesurfa. Något som jag inte hade en aning om existerade förut. Nu har jag lärt mig att det är som att surfa på vågorna, med fallskärm på ryggen...........typ. Titta på länken nedan så ser ni.

http://youtube.com/watch?v=PRsmwBGLYQo


Häromdagen hade lillkillen och jag följande konversation:

- Mamma, hur gör man när man smäller?
- Smäller? Hur menar du då?
- Jag vet inte, jag tror det är läskigt, jag har drömt på natten att du smäller, berättade lillkillen.
- Hmm, menar du kanske att man säger att man "smäller av" ibland?
- JAA! Det är så läskigt!

Jag fösökte förklara att det bara är ett uttryck och inget att vara rädd för. Man får tänka på vad man säger ibland och man måste förstå att alla inte tänker likadant.

Vacker skålJag har hittat en vacker skål som är tänkt att stå på bordet ute på altanen, när allt är klart där. Den är riktigt stor. Fin va?

Det har varit mycket på sistone. Vi firade midsommar hos mamma, jättetrevligt. Sen blev lillkillen ormbiten och vi fick åka till akuten, fast det gick bra. Sen blev stora sonen riktigt dålig och vi fick åka till akuten även med honom. Man trodde att det var körtelfeber först och han hade en riktigt hög sänka. Förmodligen är det "bara" halsfluss. Ett barnkalas har vi hunnit med och en släktträff på mannens sida.

Dessutom har det varit riktigt, riktigt mycket jobb med styrelsen. Ett nytt uppdrag är på gång, en kvinna som har plussat sin första dag i dag. Spännande!