Den godaste choklada i stada!



Idag har jag bara en sak att säga! Jag har hittat den ultimata chokladen........................mmmmmmmmmmmörk choklad med havssalt!! Låter kanske konstigt men jag kan säga att kombon är helt LJUVLIG!

Jag har en stor dotter!



Pratade med min dotter för en stund sedan. Hon hjälper mig att ordna en affisch som jag ska ha i ett doulaprojekt. Det ska bli jättespännande att se resultatet. Hon berättade att hon skall på firmafest i kväll på sitt företag. Tänk att min lilla skrutta har blivit så stor att hon går på firmafest, helt otroligt!

Nötcholkladrutor






Idag har jag och 4-åringen varit hemma eftersom dagis är stängt. Vi har bl a bakat dessa goda kakor som verkligen smälter i munnen. Mums!

100 g smör
1,5 dl socker
1 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1,2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver

1,5 dl nötkärnor
100 g sötmandel

Rör smör och socker pösigt. Tillsätt ägget och blanda i kakao, vaniljsocker, bakpulver och mjöl. Bred ut smeten i en långpanna och strö de hackade nötterna över. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter.

(receptet har jag fått av en arbetskompis)

Och så en bild på de vackra blommorna jag fick av min man igår:)


1 årig bröllopsdag!




Tänk, idag var det ett år sedan vi gifte oss i vår trädgård. Då var det en varm härlig sommardag, sommarens sista det året och det var verkligen en glädjens dag!

Tårtan, som smakade minst lika ljuvligt som den ser ut bakades av tårtgurun ME.




Här är en bild på förrätten som jag knåpade ihop kvällen före bröllopet................................



.........................och buketten som jag också band kvällen innan. Härliga minnesbilder:). Vi kommer att fira vår bröllopsdag om ett par helger. Då vi åker till Trosa där vi förlovade oss 2006. Det blir några härliga dagar på spa.

Nu är jag egen företagare!!



Nu kan jag titulera mig "Egen företagare"! Jag har fått mina papper från Skatteverket, F-skattesedeln finns i min hand:).

Nu återstår bara att sätta sig in i alla turer kring detta och hoppas att jag ska klara av det. Håller på och utformar min faktura och har gjort klart det kontrakt jag har med mina kunder. Ska försöka ordna en hemsida till företaget också så småningom med hjälp av dottern.

Det känns spännande och lite nervöst!

Kan själv



Det är strålande sol ute men ändå känns det som höst i luften. Jag tycker att sommaren tog slut alldeles för abrupt i år!

Fyraåringen är verkligen inne in nån slags "kan-själv-era" just nu. Han kokar kaffe, helt själv. Vet precis hur mycket vatten som skall hällas i bryggarn så att det blir lagom till pappa. Sätter i filter och måttar med skopan samtidigt som han håller upp fingrarna för att hålla koll på räkningen. Toalettbestyren har han också lärt sig att klara av helt på egen hand "jag kan till och med tvätta händerna jättenoga efter" som han uttrycker det.

Det senaste var i går kväll när han sa "mamma, ikväll gör jag vällingen själv". Han hällde i vatten, måttade i pulver, skakade sin flaska och satte in flaskan i i micron. Så nu är han nästan helt självgående:).

(att han sen är snart fem år och vägrar dricka vällingen i en mugg i stället för flaska har han inga som helst funderingar över)

Banankaka



Idag har jag bakat en banankaka med recept från "Leila bakar". Den blev riktigt god tycker jag, om man nu gillar banankakor. Det gjorde inte 4 åringen kan jag säga. Om nu någon skulle vilja baka den så finns receptet här: http://recept.nu/1.121653/leila_lindholm/bullar/mjol/banankaka

Vi har också med hjälp av svärfar lyckats sätta tillbaka innertaket på altanen, så nu ÄNTLIGEN kan vi sitta där igen.

Trubbel med altantaket



Vårt altantak har börjat läcka:(. Tyvärr måste vi montera ned nästan hela taket och det är ett jättejobb! Roligare saker kan man ju ha för sig. Positivt är dock att vi har fått 16 åringen och hans kompis att engagera sig och skruva en hel del.

Sen måste jag bara få visa vår vackra höstanemon:


Hyra hus i Thailand



Vi har så smått börjat planera en resa till Thailand. Det är väl inte 100% att vi kommer i väg men det lutar åt det hållet och det är nästa sommar som gäller isåfall. Vi vill hitta ett hus att hyra ett par veckor om det går, så nu letar vi överallt med ljus och lykta. Riktigt spännande.

Igår var 4 åringen och jag ute och körde bil. När vi närmade oss hemmet ville jag kolla av om han visste vad vår ort heter så jag frågade honom om var vi var nånstans. Han gav mig en konstig blick i backspegeln och sa "Här, så klart". Som man ropar får man svar.

Skördetid



Idag har jag plockat morötter, potatis, salladslök och oregano från våra odlingar. En av morötterna såg lite speciell ut kan man säga. Kul med egen skörd.


Stukad tå:(



I går kväll drämde jag in foten i trappräcket så det stod härliga till, trodde jag skulle svimma av för ett ögonblick.  Tån dunkar och värker och ett blårött märke sträcker sig runt hela tån samt en rejäl svullnad. Kan inte vicka på den utan att det gör superont. Tror att jag har stukat eller eventuellt brutit den. Inte mycket att göra åt annat än att linka runt här hemma.

Shoppat på REA & köpt ny dammsugare



Idag har jag varit själv hemma. Mannen och sönerna är kvar på landet, jag har jour på en förlossning. Passade på att åka till Farsta C och handla badkläder på Stadium som hade rea. Riktiga fynd gjorde jag. Badräkten fick jag för 79kr och bikinin kostade 22 kr delen! Satt riktigt bra också:D.



Vår gamla dammsugares motor brann upp, mer eller mindre. Synd för den var inte jättegammal men jag tror att vi har sugit upp för mycket byggdamm och det klarar dom ju inte av. Den nya blev efter många om och men en Nilfisk, som ju ska ha rätt bra dammsugare. Hoppas vi blir nöjda nu bara för det var inte helt lätt att välja, det finns MASSOR med olika fabrikat och att veta vilken som är bäst är ju nästan omöjligt.