Halleluja moment!

image65


Mina installationsskivor kom från PC City idag. Äntligen, äntligen! Fast jag är VÄLDIGT skeptisk till att butiken faktiskt skicka skivorna i måndags som dom sa när dom kom först i dag fredag. Kuvertet var dessutom poststämplat igår, torsdag.

Nåväl, detta har iallafall gjort att jag ALDRIG mer kommer att handla i sagda butik. Supporten däremot vill jag ge en eloge. Dom har tålmodigt lyssnat till mitt tjat och försökt hjälpa mig så gott jag kan. Aldrig ett hårt ord från dem.

Nu hoppas jag verkligen att datorn ska fungera så jag slipper mer kontakt med sagda företag!!

PC City - kan det bli sämre?!

PC City - kan det bli sämre?!

Jag köpte en dator av PC City i maj, en bärbar Compaq till min dotter i födelsedagspresent. Den fungerade bra någon månad men sen började den svaja och ibland stängde den av sig helt själv. Till sist kraschade hela datorn, allt blev svart och vi lämnade in den till PC City i august för reparation. Den var borta ett antal veckor.

Vi fick inte reda på vad som var fel, bara att allt skulle fungera normalt nu. Jättebra tyckte vi och allt var frid och fröjd några veckor tills det en text plötsligt dök upp när vi skulle starta datorn en dag. En text som sa att vi inte hade ett giltigt program (Vista) i datorn utan att det var en piratkopia!! Jamen vad roligt då! Jag ringer supporten som säger att jag tillfälligt kan få igång datorn genom att omstarta den med F10. Detta innebär att allt man haft sparat sedan tidigare försvinner. Nya startskivor utlovades i butiken och vi åkte dit för att mötas av en säljare som sa att det inte fanns några startskivor i butiken. Hem igen och fortsätta med omstarter.

Till slut fungerade det inte att starta om datorn på detta sätt längre utan supporten sa att vi måste ha startskivorna. Jag ringer butiken som lovar att beställa hem skivorna och kontakta mig per telefon när de kom................och nu börjar väntan. 3 veckor väntade jag först innan jag ringde igen. Då upptäcker jag att man inte längre kan ringa direkt till butiken utan MÅSTE vända sig till kundservice. Kundservice ringer butiken som återigen lovar att betsälla skivorna, för dom var naturligtvis inte beställda. Nu skulle det gå på en vecka ungefär men inget hände. Butiken lovade gång på gång att ringa upp mig, på uppmaning av kundservice men dom ringde aldrig.

För en dryg vecka sedan lovade dom att det skulle ta en vecka. Ingen ringde när veckan gått. Jag ringde då upp kundtjänst igen (jag kan numera numret till kundtjänst utantill och skulle kunna rabbla det om jag så blev väckt mitt i natten) och hotade med att ringa Plus och konsumentverket samt frågade vad chefen heter. DÅ ringer butiken upp efter 45 minuter. Man sa då att skivorna fanns i butiken men dom hade missat att ringa mig men NU skulle dom skickas samma dag.

Det här var i måndags. Idag är det onsdag..............................inga skivor *GAAAAAAHHHHH*

Leilas chokladtårta:(

Leilas chokladtårta:(Nåt gick snett, när jag skulle baka Leilas "chokladtårta" kaka, vilken just nu är framsidesbild på mattidningen Elle som jag prenumererar på.

Sagt och gjort, jag skred till verket och hällde i 300 g hasselnötskärnor i matberedaren och det gick ju bra. Sen kom vi till den mörka chokladen som skulle brytas i bitar och finhackas den med. Det gick INTE! Ett helt gäng chokladbitar satte sig fast på knivarna och följde liksom med runt. Allt blev bara på sin höjd lite mjukt och klibbigt. Vad göra? Jo pilla upp alla chokladbitar ur nöthacket och finhacka dem för hand. KLADDIGT! Tillbaka i matberedaren. Nu skulle smör tillsättas och sist 6 äggulor. Nu blir det så trögt så maskinen nästan börjar ryka och det luktar bränt. Stäng av maskinen. Lyckas dessutom få i lite äggula i vitorna som skulle vispas apart. Nåväl dom GICK att vispa upp ändå och äntligen kunde jag för hand röra ihop min smet och slänga in kakan i ugnen.

Bakade gotlandslimpa samtidigt  och hade två 4 åringar rännande runt benen, det var minst sagt körigt tidsmässigt och hela köket såg ut som en enda chokladsmet. Bränt luktade det från min matberedare också.

Fast som mannen sa, jag hade ju inte behövt göra bröd och tårta på en gång. Å andra sidan så hade det gått JÄTTEBRA om inte den f-rbannade chokladen vägrat hackas! *morr*

Sofforna är väck!

Sofforna är väck!

Äntligen, äntligen har vi blivit av med våra gröna skinnsoffor. Inte gick dom att sälja inte, utan vi fick sätta ut en annons om "skänkes". Samma dag som vi tänkte åka till tippen med dem så ringde en person som ville ha dem. Dom kom och hämtade sofforna igår och idag ringde dom upp och tackade en gång till, så nöjda var dom. Tänk vad kul att dom kom till användning för någon. Sofforna var ju inte trasiga.

Just nu sitter vi på golvet framför tvn i väntan på att vi ska hämta nya soffan. Förmoldigen gör vi det i morgon eller på lördag. Spännande!

En lugn helg

Ännu en helg....


En relativt lugn helg har förflutit. Vi har varit lediga och hemma båda två vilket känns skönt efter ett antal stressiga helger. Sonen har haft sin kompis här i fredags och idag söndag och dom har haft så kul i hop. Riktiga bästisar!

I fredags korkade vi upp ett fantastiskt gott Amarone vin som vi fick i present när vi gifte oss. Åhhh det var gott det! Vi njöt varenda droppe av den flaskan.

I dag är det fars dag och lillkillen fick ge en liten present till sin pappa. På eftermiddagen åkte vi över till min pappa på sjukhemmet. Han blev glad och fick en chokladask samt några bilder på barnen. Vi rullade pappa i rullstolen till fiket och drack kaffe sen gick vi ut lite så att han fick röka. Kallt var det ute och jag kom på att jag nog ska köpa duntofflor till pappa och nån form av poncho eller liknande som han lätt kan få på sig när vi går ut. Det blir ju extra kallt när man sitter still.

Nu har vi precis suttit och pysslat med "plus-plus" som sonen fick av sina danska kusiner när han fyllde år. Riktigt kul och alla kan hålla på oavsett ålder. Det är det som är på bilden ovan. Vet inte om det finns i Sverige faktistk.

Sonen har även briljerat i helgen och skrivit sina första bokstäver: A och L. :D

Vad är det här för prickar?

Vad är det här för prickar?

Så här ser mina rosblad ut just nu. Är det nån sjukdom eller ser bladen helt enkelt ut så här nu innan dom börjar vissna? Jag har hört att det finns nån rossjukdom med svarta prickar på bladen. Hoppas att det inte är det för så här ser i stort sett alla rosorna ut nu!

Underbara barn mässan

Underbara barn mässanJag ska stå på mässan i helgen, Underbara barn mässan, för Odis räkning. Organisationen för doulor. I kväll har vi jobbat med att sätta upp våra fina vepor med vår logga och tryck. I morgon bitti ska vi fixa till det sista. Vi delar monter med Amningshjälpen.