Bröllopsdag:)Igår firade mannen och jag 2-årig bröllopsdag. Storebror var barnvakt till lillebror och vi cyklade iväg till Enskede värdshus. Vi tog varsin drink före maten. Jag åt lammfile och mannen kyckling, till det drack vi ett varsitt riktigt gott vin. Till efterrätt blev det brownies med citronsorbet och ett dessertvin. Sen cyklade vi hem.....

Doulauppdrag

Lillebror i flygplanskarusellen


Lillebror och pappa inne hos aporna

Här kommer några bilder från vårt skansenbesök förra veckan. Lillebror fick välja mellan Skansen och Gröna Lund och valde det första.

Jag har ett doulauppdrag på gång och hon har gått 4 dagar över tiden nu. Hon har haft starka värkar ett par kvällar med 4 min mellan så det börjar nog närma sig så sakteliga. Snart ska jag ta tåget till P´s jobb där vi ska äta middag som företaget bjuder på. Storasyster ska vara barnvakt åt lillebror.

Turist i egen stad

I dag åkte jag och lillebror in till stan med tunnelbana och buss. Vi klev av vid Slussen och promenerade över till Gamla Stan. Vilken inte såg så himla gammal ut enligt lillebror. Vi åt mat på Taco Bar och sen tittade vi på slottet. Sen hade vi tur för när vi skulle vandra vidare mot Kungsträdgården och äta glass så kom vaktparaden!


Brunch!

(bild Enskede Värdshus)

Idag cyklade jag, mannen och lillebror iväg till Enskede värdshus för att äta brunch. Lillebror är ju inne i sin värsta trotsålder så det var en chanstagning som slog väl ut. Lillebror var exemplarisk och var lyrisk över pannkakor, våfflor, köttbullar, prinskorvar och massor av ostar.

Maten var helt ok om än inte det bästa vi ätit. Däremot var det skönt att få sitta ner i lugn och ro och äta och dricka varsin öl. Lillebror var väldigt nöjd med cykelturen också som var den längsta vi gjort tillsammans hittills.Så här bra kan man ha detSå här har jag suttit i en halvtimme och njutit. Undertiden har P varit ute och joggat och haft med sig 6-åringen som följeslagare på cykel. Det har med andra ord varit lugnt en stund.

Ett glas rött i svalkan på altanen med en god bok....................


Vad är det här:Lillebror snickrar frenetiskt i trädgården. Han använder brädor, spik, hammare och hästben (med på bild). Vad tror ni att det ska bli?Det ska bli ett förråd såklart. Det var väl inte så svårt att gissa?

Ibland tar det emot

(bild bokia)

Jag har rätt mycket att läsa inför nästa kurstillfälle, eller rättare sagt VÄLDIGT mycket. Just nu läser jag Kejsarsnittsboken av Malin Alvén. Den ÄR väldigt bra, det är bara det att jag har semester................och att jag läser en väldigt bra skönlitterär bok, parallellt nämligen Molnfri bombnatt av Vibeke Olsson.

Jag slår upp kejsarsnittsboken, plöjer några kapitel och sedan på något mycket märkligt vis sitter jag med näsan i historien och Hedwig, Wilhelm, Evert och nazismen. Kusligt bra bok. Harn ni inte läst den så gör det. Det är en viktig bok.

Lillebror och jag har semester. Idag har vi kokat hallonsylt och som vi sedan ätit till pannkaka, himmelskt. Vi har åkt till badet och lillebror har fått visa prov på sin simkonst. Lillebror har snickrat och använd hästbenet (=kofot), han har även dödat två stjärt-stjärtar (=tvesjtärtar).

Mamma har ringt och berättat att hon åkt ambulans till sjukhuset i går kväll p.g.a. tarmvred:(. Skönt att hon mår bättre nu.