18 årsdag och trädgårdNu blommar det mesta i trädgården. Rosorna är jättefina mörrosa, ljusrosa, vita och gula.Potatisen har kommit upp jättefint. Hoppas det här något under blasten också.Grönsakerna är på god väg dom med. Särskilt salladenHär cyklar fyraåringen på egen hand. Vi finslipar det sista nu, att starta själv, vilket lyckas då och då.

Dottern har fyllt arton år! Hon hade trerätters middag med vännerna här hemma, utan oss vuxna i fredags. På lördagen firade vi med släkten. Många fina presenter. Det är stort att bli myndig.

Kör inte över honom!
Idag när 4 åringen och jag svängde in med bilen på vår uppfart så stod sonens pappa där och tvättade vår andra bil. 4 åringen utbrast:

-Akta mamma, kör inte över honom för jag älskar honom!

Niornas BalIgår kväll var det niornas bal i skolan som 16 åringen var på. Långbro Värdshus gjorde maten. Texten ser liten ut men här är vad dom fick att äta:

Rostbiff  med rödvinssås, potatisgratäng och primörsallad alt. Sommarens primörtallrik med hollandaisesås

Vaniljpannacotta med marinerade bär och knäckflarn.....och så här finklädd var sonen:). Tyvärr fick jag inte med hans date på bilden men hon var jättesnygg i svart klänning

Men vad FASIKEN är det här?Alldeles nyss tittade jag ner i en av våra större blomkrukor och såg dessa svampar! Ungefär lika stora som champignoner av större sort. Hur kan nåt sånt ploppa upp från en dag till en annan?

Kalas, Skansen och nytt bordSonen var bjuden på kalas i fredags. Ett trädgårdskalas där en inhyrd clown/trollkarl hade föreställning vilket var mycket uppskattat.På lördagen åkte jag och en kompis med barnen till Gröna Lund, eller............vi hade tänkt gå på Grönan tills vi såg den gigantiska kön till entrén. Då bestämde vi oss raskt för att gå på Skansen istället vilket våra 4 åringar inte hade något alls emot. Jag tror inte att vi såg ett enda djur. Pojkarna åkte bara karuseller, bilar, tåg och annat. Två trötta killar som åkte hem med buss och tåg efteråt. Två rätt trötta mammor också kan jag tillägga.

Senare på kvällen var vi bjudna på grillning hos ett par vi känner. En jättetrevlig kväll där både vi och barnen njöt.


Idag, söndag, åkte vi till Plantagen och köpte ett nytt bord till terassen. Det är ca 250cm långt nu men vi har beställt en extra iläggsskiva så att det blir 3 meter.  Skönt med ett stort bord så man slipper ställa fram extra bord och stolar om man har gäster. Nu är det bara soffan kvar och den planerade gjutna grillen och...............................(det blir ALDRIG klart;)).


Mannen har dessutom hunnit med att gjuta fast vårt gamla smidesstaket som har hängt på trekvart, tillsammans med grannen.


Vårruset

image126


För tredje året i rad sprang jag vårruset i tisdags. Jag och 17000 andra tjejer! Helt otroligt mycket folk och riktigt kul. Det var jag och några kollegor som bildade lag och efteråt hade vi picknick i gröngräset.

Igår, onsdag hade vi friluftsdag med jobbet då vi spelade minigolf och hade picknick.  Yngsta sonen hade avslutning på dagis, dom sjöng och åt tårta. Mannen, farmor och farfar var och tittade på.