Doulauppdrag

I natt klockan tre ringde telefonen här hemma. Det var min uppdragsmamma som berättade att hon hade regelbundna värkar och att de var så pass starka att de skulle ge sig iväg till förlossningen. Hon ville att jag skulle komma in direkt. Sagt och gjort, jag hoppade ur sängen och slängde ihop en äggröra lite snabbt så att jag skulle stå mig för ett antal timmars arbete.

Jag kom fram till förlossningen ungefär halvfyra och då var mamman "bara" öppen två centimeter men värkarna var som sagt starka. Pappan och jag gjorde ordning ett bad till mamman och dämpade belysningen med hjälp av konstgjorda "levande" ljus. Hon satt i vattnet en timme ungefär och efter ytterligare en timme var hon öppen 7 centimeter. Det gick fort framåt med andra ord. Jag masserade, använde mitt "tuuuung" mantra samtidigt som mamman använde lustgas. Strax före halv sju började det verkligen hända saker och klockan sju föddes ett vackert flickebarn.

En extra knorr var att jag var med de här föräldrarna när de fick sitt första barn, en pojke och nu fick jag vara med när de fick en flicka. Härligt. Det kändes magiskt när jag vid åtta tiden la in växeln i bilen och körde över Skanstullsbron till tonerna av Iggy Pops "Passenger", hög på endorfiner:).

Nu ska jag dricka ett glas rött vin och titta på Brides Maids. En brasa sprakar i spisen och söta Trixie håller mig sällskap.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback