Knödel

image73


På begäran lägger jag ut en bild på gårdagens middag, ugnstekt kyckling med knödel. Det är hela familjens favoritmat, en riktigt mäktig tysk/österikisk rätt. Kycklingen lagar jag helt enkelt i ugnen som vanligt sen gör jag ättiksgurka (pressgurka) och brun sås. Receptet på knödel kommer här:

6 st småfranska (el motsvarande annat bröd)
50 g smör/margarin
1 gul lök
persilja
2 ägg
2,5 dl mjölk
1 dl mjöl
salt

Tärna brödet och låt det torka. Finhacka lök och persilja, stek i matfettet. Blanda ägg, mjöl och mjölk till en liten pannkakssmet. Häll i lökfräset och brödtärningarna. Koka upp en stor kastrull med vatten och forma knödelröran till bollar, typ kroppkakor. Koka sedan dessa tills de flyter upp och verkar klara. 5-10 minuter kanske. Rör på dem då och då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback