Dinkelbröd och Fil-limpa

I går var vi hemma 4 åringen och jag. Sonen hade feber dagen innan och hostade lite. Vi roade oss bl a med att baka lite matbröd. Dinkelbröd och Fil-limpa. Recept på limpan, som är busenkel att göra kommer här:
Fil limpa
1 liter filmjölk
15 dl rågsikt
1 ½ dl vetemjöl
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakbulver
3 dl mörk/brödsirap
Blanda fil, sirap och bikarbonat och tillsätt sedan resterande ingredienser. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och bred ut smeten/degen i den. Stoppa in brödet i kall ugn och grädda enligt nedan.
100 grader - 45 minuter
175 grader - 20 minuter
175 grader, enbart undervärme - 10 minuter
Man kan med fördel byta ut en del av rågsikten mot solroskärnor, vetekli, linfrö eller annat.
Kommentarer
Postat av: -ME-
Dinkelbrödet är det ljusa då va? DET vill jag gärna ha recept på tack! Det ser såååå gott ut!!
Trackback