Kycklingknyten med vitlöksfrästa skogschampignoner

image88


Idag åt vi något mumsigt. Inbakade Kycklingfiléer med vitlöksfrästa skogschampignoner. Till detta serverades färsk tagliatelli och en god sås, baserad på majonäs. Mycket gott tyckte vi och så enkelt att laga,recept kommer här:

Kycklingknyten med vitlöksfrästa skogschampignoner (4 p):

4 smördegsplattor
4 kycklingfiléer
200g skogschampignoner
1 näve bladpersilja
1 rejäl vitlöksklyfta
smör + olivolja
salt och peppar
1 ägg till pensling

1 dl majonäs
1 tsk citronsaft
1½ msk dijonsenap
färsk dragon
salt

Sätt ugnen på 200 grader. Grovhacka svampen och bladpersiljan, vitlöken finhackas. Stek detta i smör. Kavla under tiden ut smördegsplattorna och lägg en filée, diagonalt, på varje platta. Salta och peppra, lägg över champignonfräset och ringla lite olivolja över. Nyp ihop smördegen och låt lite av kycklingfiléen sticka fram. Pensla med ägg.

Ugnsbaka i ca 20 minuter.

Rör ihop majonäs, citronsaft, dijongsenap med finhackad dragon, salta. Såsen är klar! Koka pasta, ris eller vad annat du önskar servera till. Gör en grönsallad.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - -- - - - - - --  - - - - - - - - - - -- -  - -  - - - - - - - - - -  -

Idag har jag testat Crosstrainern för första gången. Det var rätt jobbigt men kändes riktigt bra. Hoppas jag kan vara duktig och använda den regelbundet nu.

Tyvärr har jag lite ont i en tand så det lär väl bli ett besök hos tandläkaren i vecka som kommer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback