Sportlov, sjuk katt och ny katt

Det har varit sportlov och lillebror har varit hos farmor och farfar på landet lördag - torsdag. Det var snö på landet så han har åkt både spark och skoter. Sen har han skjutit lerduvor med farfar, hur spännande verkar inte det?

I tisdags tittade vi på kattungar eftersom vi har bestämt att Trixie ska få en kompis. En uppfödare kom hem till oss med två kullar med ungar. Hur himla jättegulligt som helst.Vi kommer antagligen att välja den lille Yodaliknande killen längst fram eller den randiga plutten som sitter till höger i bild. Leverans beräknas till nån gång i början av april. Spännande så det står härliga till.

Sen har det hänt tråkiga saker. I förrgår kväll började Trixie att knipa ihop sitt vänstra öga, hon höll det stängt hela tiden. Sen morgonen efter såg jag att det var som en hinna över ögat. Vi åkte till veterinären med henne och de tog prover. Ingen skada på själva hornhinnan utan hon fick penicillin, ögondroppar och ytterligare en annan medicin. Sen har hon remiss till en ögonspeciallist. Jag hoppas så att det inte är något riktigt allvarligt. Hos veterinären var Trixie exemplarisk. Är så glad att jag (och uppfödaren) hanterat henne så mycket så hon är van. Hon hade gått upp 600gr sen vi tog henne till oss. Väger 1600gr nu.


Trixie med litet bandage på frambenet efter provtagning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback