Thailand del 2...............
........75 meter nedanför vårt vårt hus låg den här härliga stranden. Här var vi i stort sett ensamma under våra två veckor. Då och då kom några thailändare och badade och fiskare som drog upp sina nät. Ibland petade fiskargubbarna med en lång pinne ner i sanden och drog upp något som såg ut som maskar men det var tydligen nejonögon (?), en delikatess. Vissa dagar var det väldigt stora vågor men inte så att det var någon fara att bada. Däremot var det härligt att surfa i vågorna.


Ett enda minus har vi haft under vår resa och det var att poolen i området var avstängt. Tydligen för att en thailändare hade drunknat/skadats och man skulle höja upp botten så att poolen inte var så djup. Vi fick då istället använda hotellet  pool, vilket fungerade bra det med. I poolen lärde sig femåringen att simma på riktigt, det var en höjdare. Han var så stolt. Han lärde sig också att dyka ner på botten och hämta upp saker med öppna ögon. "Vilken tur, det kom inte in vatten bakom mina ögon när jag tittade" var hans kommentar första gången han försökte:).


Alldeles nära oss på stranden låg ett ställe (förutom hotellet) där man kunde äta och dricka. Ett liiiiitet ställe med helt fantastiskt god mat. Där åt vi nog den bästa thaimaten totalt sätt. Personalen var underbar.


Närmaste ställe med restauranger och affärer var Mae Phim, dit vi åkte buss eller taxi. Vissa restauranger hade som service att hämta och lämna sina gäster när de åt, så dit ringde vi bara och blev hämtade. Oerhört bekvämt. Vi hade två favoritställen som vi oftast åt på, One Bar och Mr Moons ställe.

(One Bar, som hade svensk ägare som bodde granne med oss)

(Mr Moons restaurang med jättegod thaimat men äver västerlänskt)

Kommentarer
Postat av: Isa

Vilka underbara bilder! Ni verkar verkligen ha haft en toppensemester! Kul att läsa om den och att få se hur ni haft det. :-)Kram!

Postat av: heleneNoellaMoltas

Underbara underbara Thailand

2009-07-22 @ 14:30:00
URL: http://helenenoellamoltas.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback