Inget mer margarin i detta hus!


(surdeg dag 1)

Nu har vi bestämt oss för att inte använda oss av margarin nåt mer. Flytande margarin samt becel och annat "junk" slutade jag med för länge sen, det verkar helt onaturligt och äckligt. Nu blir det som alltid bregott på mackan och så byter vi ut margarinet mot smör, kokosfett eller olja.

För första gången har jag satt en surdeg. Det ska bli riktigt spännande och se om den börjar bubbla och "leva" efter några dagar. Sen tänker jag baka nåt gott bröd på det.

Kroppkakor blev det till middag idag. Det har jag inte gjort på jättelänge och det blev hur smaskigt som helst. Blir matlåda i morrn också.


Fläsk, lök och kryddpeppar steks till fyllning


Färdigrullade kroppkakor





Recept till 4 personer

1 kg potatis
1 lök
300g rimmat fläsk
1 tsk mald kryddpeppar
1 ägg
3 dl mjöl
salt

Koka potatisen och låt den svalna, pressa den sedan. Finhacka lök och fläsk, stek och krydda med nymald kryddpeppar. Låt svalna. Blanda sedan ihop alla ingredienser, försiktigt och gör en lång "korv" ca 1 dm hög. Skiva i 8 breda skivor. Platta ut dem och lägg fyllning i mitten, vik i hop till en boll som sedan kokas i saltat vatten i ca 10 minuter. Kroppkakorna flyter upp när de är klara. Servera med lingonsylt och skirat smör.


K fick tyvärr maginfluensa i fredags. Dom ringde från dagis på eftermiddagen och sa att han hade kräkts, vilket han fortsatte med hela kvällen. Sen har det varit bra, tack o lov. En ny fisk har det blivit i akvariet, ännu en praktbotia så att vår randiga kompis "sugis" har fått en kompis. Rätt lustiga fiskar, dom knäpper så att det låter som glaset spricker i akvariet. Inte speciellt ofta men ändå. Kan bli 20 år gamla!!!

Kommentarer
Postat av: Veronica

Vad bra att ni byter ut margarinet det dödar. Tänk på att köpa ett bra kokosfett och inte den typ de har på affärerna det är lika illa som margarin med alla transfetter

Postat av: Trixie

Var får man tag i bra kokosfett?

2009-01-26 @ 18:35:13
URL: http://trixie63.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback